sâmbătă, 15 septembrie 2007

Sudul contraataca

Preliminariile lui Euro 2008 au trecut in plan secund debutul uneia dintre cele mai importante competitii din acest an: Cupa Mondiala de rugbi. Treptat insa, stirile din Franta incep sa ajunga si la Bucuresti.
Trecem peste infrangerea Romaniei, una care nu a surprins pe nimeni si ajungem la meciul ce trebuia sa reprezinte o adevarata lupta intre cele doua emisfere: Anglia, detinatoarea trofeului, impotriva Africii de Sud.
Inclestarea a lipsit insa cu desavarsire, Springboks demonstrand rapid cine conduce ostilitatile pe Stade de France. Albionul a aratat aceeasi forma slaba ca in tot anul 2007, sperantele europenilor la pastrarea titlului risipindu-se rapid. De mentionat faptul ca ultima infrangere a Angliei la Cupa Mondiala data din 1999, atunci cand a cedat in sferturile de finala in fata aceluiasi adversar.
Nu infrangerea propriu-zisa ar trebui sa ii sperie pe europeni, ci scorul inscris pe tabela la finalul meciului: 36 la 0 pentru sud aficani. Fara comentarii!
PS: Din dorinta unor castiguri mai mari (mai multe meciuri/ spectatori/ telespectatori/ sponsori), Turneul celor 5 natiuni se joaca acum intre 6 tari, cu posibilitatea primirii unor noi membri. Acesta fapt a dus inevitabil la scaderea nivelului competitiei. In schimb, chiar daca mai putin mediatizat la noi, Turneul celor 3 natiuni (Noua Zeelanda, Africa de Sud si Australia) continua sa se desfasoare la cel mai inalt nivel, desi exista in continuare cereri de patrundere in Tri Nations, de la echipe de mana a doua. Sudul pare insa mai preocupat de pastrarea valorilor acestui sport incredibil. Tocmai de aceea, la Cupa Mondiala din Franta emisfera sudica va face legea.

Un comentariu:

adriano (33, new age!) spunea...

Italia va schimba antrenorul dupa CM. Berbizier va lasa locul unui sud-african. Si de altfel, asta ne va paste si pe noi - este o idee a IRB-ului sa aduca tehnicieni din emisfera sudica, fiindca Europa a inceput sa semene cu o gaina jumulita...