joi, 13 septembrie 2007

Lasati prostiile, va rog!

Nationala devenise in ultimul an un fel de Rai al suporterului tricolor. Cu pasi mici dar siguri elevii lui Victor Piturca reusisesa sa insire o serie excelenta de meciuri fara infrangere. Sperantele se aprinsesera din nou. Avem echipa!
Aseara am pierdut cu Germania. Din punctul meu de vedere a fost o victorie de necontestat a gazdelor. Punct. "Un dus rece binevenit" a sunat vocea la unison a "specialistilor" care au incercat sa gaseasca tot felul de motive puerile pentru acest esec, printre care si oboseala acumulata in meciul cu Belarus. "E bine ca s-a intamplat asa inaintea meciului cu Olanda" a fost o alta declaratie care mi-a zgariat pur si simplu timpanul imediat dupa meci. De ce domnilor? De ce aveam nevoie de un dus rece? Nu era mai bine o victorie? Nu era mai bine sa fim in continuare invincibili? Haideti, va rog domnule Piturca fiti suparat! Echipa nationala are nevoie de victorii nu de dusuri reci. Suntem in prag de pneumonie de la atatea dusuri reci! Noi vrem victorii, vrem bai calde, vrem sa fim invincibili iar atunci cand pierdem sa fim suparati. Noi, romanii de astazi si de maine vrem mereu mai mult!
Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie. Sa zicem ca noi am fi castigat aseara cu 3-1. Germania e o echipa cu un parcurs bun in ultima vreme deci exista similitudini cu nationala noastra. Ce credeti ca ar fi spus presa germana? Un dus rece binevenit? In niciun caz domnilor specialisti. Pe jucatori i-ar fi trimis din nou la cules de castraveti iar pe selectionerul Low la vreo casa de moda. Si asta pentru ca ei sunt suparati la infrangeri si stiu ca dusurile reci nu sunt tocmai o desfatare.
PS: tot aseara se crease un curent conform caruia e mai bine ca Olanda a castigat, altfel batavii ar fi jucat impotriva noastra mult mai inversunati. Inscriu aceste ganduri in aceeasi mentalitate comunista, a oamenilor crescuti in acel regim ce te facea mai intai sa gasesti scuze pentru un eventual esec si doar apoi sa te gandesti ca ar exista o mica posibilitate spre victorie. Felicitari lui Mutu pentru ca nu a cazut in aceasta capcana si a recunoscut ca un egal al batavilor i-ar fi convenit mai mult.

Niciun comentariu: