marți, 11 septembrie 2007

SOS Marele Circ

Am spus-o de multe ori si o mai spun o data. Formula 1 are nevoie de o schimbare! Nu una profunda care sa ii modifice personalitatea insa ceva trebuie schimbat. In ultimii ani cursele se castiga mai mult datorita maiestriei mecanicilor care schimba pneurile si alimenteaza mai repede decat virtuozitatii pilotilor. Pentru mine, totul a inceput sa devina plictisitor.
Eu vreau depasiri spectaculoase, plecari neasteptate de la start, surprize de proportii, piloti creditati cu sansa a 565-a care sa castige o cursa in mod entuziasmant...cer oare prea mult?
Cu siguranta ca da. Banii dicteaza in Formula 1 asa cum se intampla in putine alte sporturi. Ce surprize? Ce spectacol? Totul pare dinainte stabilit intr-o lupta cu doar cativa gladiatori si mult prea multi figuranti. Am ajuns ca la fiecare start de cursa sa ma rog la o vreme ploioasa, poate asa regulile ce par dinainte stabilite sa fie date la o parte.
Am auzit mai multe pareri, in legatura cu ce ar trebui facut pentru a revigora acest sport. Printre acestea: un start lansat, disputarea cursei in doua manse mai scurte si in zile diferite sau un nou sistem de punctaj asemanator celui din Champ Car-ul american. Sunt de acord. Oricare dintre aceste modificari ar fi un plus pentru Formula 1. Se va realiza insa asa ceva? Greu de crezut! Inclin sa cred ca nu.

Niciun comentariu: