duminică, 23 septembrie 2007

Se retrage?!

Criza prin care trece Formula 1 a dat nastere unor controverse in lumea iubitorilor sporturilor cu motor: sunt mai spectaculoase cursele din Moto GP decat cele din Marele Circ? Eu zic ca da.
Doi piloti, ambii campioni desavarsiti au dominat clar ultimii ani din aceste competitii. Atat Michael Schumacher cat si Valentino Rossi au cucerit de 7 ori titlul suprem, insa intr-o maniera diferita. Daca am auzit destule voci care spuneau ca s-au saturat de precizia germanului, niciodata nu mi s-a spus ca "nebunia" frumoasa a italianului ar aduce plictiseala pe pista. Mereu jovial, suparat la infrangeri (destul de putine) si exuberant la victorii, Rossi a fost cel care a ridicat audientele Moto Gp-ului. De partea cealalta, Schumacher cred ca le-a scazut.
Nu doar faptul ca sunt septupli campioni mondiali ii aseamana pe cei doi, ci si evolutia de dupa cucerirea ultimului titlu. Daca germanul si-a gasit nasul in persoana lui Fernando Alonso, italianul a pierdut ultimele doua titluri in fata lui Nicky Hayden, respectiv Casey Stoner. Dupa doua esecuri consecutive inspre cucerirea celui de-al 8-lea titlu, Schumacher s-a retras. Va avea Rossi aceeasi soarta? Din nou, inclin sa cred ca da.

3 comentarii:

Dan spunea...

Daca se retrage Rossi din MotoGP, sper sa-l vedem in WRC. In mod sigur nu va sta acasa :)

daniel marton spunea...

da, asta ar fi un alt avantaj pentru rossi in fata lui schumacher (pe langa tinerete): faptul ca poate sa treaca usor la o alta sectiune a motorsportului. eu sper sa ajunga intr-o zi in f1.

Dan spunea...

Pentru binele lui, eu sper sa nu ajunga in Formula 1 asa cum este ea acum. Poate peste cativa ani, cand va fi (sper) mai spectaculoasa. Cu raliul e altceva, a participat la cateva raliuri si a aratat ca poate fi competitiv. In plus, tatal lui a fost un mare campion de raliuri...