duminică, 2 septembrie 2007

Eurosport, ca vinul vechi

A trecut ceva vreme de cand piata media din Romania a fost inundata de posturile tv cu profil sportiv. Tin bine minte ca in urma cu aproximativ un an, mai multi "specialisti" in domeniu isi dadeau cu parerea anuntand pe fata declinul mai vechilor competitori. Interese, interese, interese...
Din pacate cablistul meu nu imi ofera privilegiul de a vedea intreaga gama de posturi sportive. O spun cu parere de rau, deoarece eu nu fac parte dintre cei care afirma ca avem prea multe asemenea... institutii, sa le zicem. Daca e calitate, atunci cu totii avem loc pe piata.
Fortat de imprejurari, in ultimele 3 luni am fost mult mai atent la evolutia/ involutia acestor mijloace de comunicare. Nu critic si nici nu ridic in slavi un comentator sau altul, ci vreau sa exprim imaginea per ansamblu. Si, la o scurta dar onesta aruncare de privire poti sa iti dai seama ca unele lucruri nu se vor schimba prea curand.
Nou intratii pe piata au venit intr-adevar cu unele oferte tentante. Gama e mai variata si astfel iubitorul de sport e in avantaj. Si asta conteaza cel mai mult.
Vechile brand-uri si-au pastrat insa calitatea castigata odata cu timpul. Vorbesc aici in special despre Eurosport, post care a avut cel mai mult de suferit de pe urma vorbelor acelorasi "specialisti". Aici am urmarit in aceasta vara productia top-class numita Turul Frantei. Acum avem US Open...
Sambata am comutat de pe Eurosport, unde incepuse Turul Spaniei, pe Sport1, acolo unde era in desfasurare Campionatul Mondial de Triatlon de la Hamburg - sportivii tocmai trecusera la ciclism, asa ca o comparatie de imagine/ comentariu era binevenita. Am avut o revelatie si mi-am dat seama ca indiferent cate posturi tv de sport se vor infiinta va fi foarte greu ca acestea sa invinga ceea ce Eurosport a creat in cei 10 ani de activitate: traditia.
PS: sper ca prezenta mea din trecut in randurile comentatorilor Eurosport nu mi-a intunecat gandurile:).

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eurosport a fost si ramane numarul unu, atat prin calitate cat si prin profesionalism. Cu parere de rau o spun, pacat ca s-au pierdut drepturile pentru Formula 1 si acum pentru Cupa Mondiala de Rugby.

P.S. O intrebare pentru un om interior, daca-mi permiti Daniel. Ce se intampla cu acest Eurosport 2 Romania care difuzeaza Premiership? Eu prind Eurosport si Eurosport 2 International. Va intra acest E2 Romania si pe retelele clasice de cablu? Multumesc.

daniel marton spunea...

nu sunt foarte in tema pentru ca eu nu prind deloc E2. din cate am inteles eu, inainte sa plec de acolo, meciurile din Premiership ar fi urmat sa se transmita peste E2 normal in versiunile romana si maghiara. dar poate ca intre timp s-a mai modificat ceva. oricum, am trimis un mail cuiva de acolo care sigur cunoaste situatia si sper sa ne lamureasca.