marți, 24 iulie 2007

Semne

Canicula isi face de cap insa nu, de data aceasta nu vorbim despre efectele expunerii prelungite la soare. Seceta poate fi o noutate pentru neinitiati dar nu si pentru cei care in ultima vreme au stat cu sufletul si mintea alaturi de Romania. Da, ma refer la echipa nationala de fotbal. Pentru toti acestia, codul rosu dureaza de 7 ani!

Am ratat 3 turnee finale si Dumnezeu stie ca de fiecare data am gasit vinovatul. Raspunsurile au fost neclare, solutiile pe masura, astfel incat am asteptat mereu ca timpul sa ne rezolve problemele.

Si, iata, acest lucru se intampla. Mult hulita "generatie de tinichea" pare ca s-a saturat de atata umilinta si este gata sa riposteze. Semne bune in acest sens: spunem ca ne-am saturat de Chivu si al lui transfer insa cu totii savuram momentul (ce bine e sa fim bagati in seama!), Marica pare pe drumul cel bun cu a sa mutare in Bundesliga iar Mutu... Mutu e numarul 10 la Fiorentina! Cei de acasa nu se lasa mai prejos si promit marea cu sarea, bineinteles sub influenta mirajului numit Liga Campionilor. E un vis constructiv, deci merita incurajati. Pare ca doar acei huligani din tribune strica aceasta atmosfera.

Rezultatele nationalei, inainte de 2000, erau puse mereu pe seama faptului ca tricolorii jucau la cele mai bune echipe ale Europei. Fie ca suntem sau nu de acord cu aceasta teorie nu putem sa nu observam ca situatia se schimba mult in bine, liderii nationalei fiind din nou subiect de discutie intre marile cluburi.

Bucuresti, Romania. Sunt peste 40 de grade Celsius afara insa de maine codul rosu va fi istorie. Ce spuneti baieti, ne racoriti putin si pe noi, cei care suportam aceasta seceta de 7 ani?

Niciun comentariu: