vineri, 20 iulie 2007

Doamne, ce campionat ne asteapta!

Avancronica noului sezon nu a aratat deloc bine. Imaginile din debutul meciului Steaua - Charleroi se vor mai repeta in acest campionat pentru ca lucrurile au scapat de sub control. Si asta de ani buni!
Am reusit sa aducem doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor. La anul avem un loc asigurat in grupe. Dinamo nu a mai vandut jucatori pe banda rulanta, asa cum s-a intamplat in anii trecuti dupa cate un succes, Steaua l-a adus pe Hagi (mare castig, deocamdata de imagine pentru Liga I), Rapid a investit in jucatori importanti dar si in oameni de conducere iar provincia a aratat ca vine tare din urma, in special prin CFR Cluj. Ce tablou frumos!
Incomplet insa! Fotbalul nu inseamna doar 90 de minute de inclestare in iarba. Conducatorii-presedintii-patronii de cluburi, si cine mai ia decizii in fotbalul romanesc, au uitat in ultimii ani de oamenii care vin la meciuri sa urmareasca spectacolul pentru care ei au investit in acest timp.
Neglijati in tribune suporterii au devenit ultrasi iar fanii infocati s-au transformat in delicventi de mana a doua. Fotbalul nostru a fost confiscat! Am auzit in aceasta vara vorbindu-se despre sume ametitoare, de ordinul zecilor de milioane de euro, investite in jucatori. Daca tot se cred atotcunoscatori ai fenomenului atunci patronii nostri ar fi trebuit sa-si dea seama ca un procent din aceste sume ar fi trebuit repartizat pentru o organizare mai buna in afara terenului, in perimetrul stadionului.
Va propun un scenariu. Suntem in luna mai a anului 2008. Stire: "ultima etapa din Liga I a pus punct peste un sezon care trebuie cat mai repede uitat. Violentele din tribune au facut anul acesta 3 victime, motiv pentru care 4 formatii au disputat 20 de etape cu portile inchise. Romania trebuia sa aiba o echipa in grupele Ligii Campionilor insa, din cauza acestor huligani, formatiile romanesti de club au primit o suspendare de 3 ani din toate competitiile intercluburi europene. Mai mult, in acesta dimineata, Uefa a anuntat ca ia in calcul excluderea nationalei Romaniei de la Campionatul European, locul tricolorilor urmand a fi luat de fotbalistii Bulgariei." Cum suna? Sincer, eu cred ca nu suntem deloc departe de asa ceva!

Niciun comentariu: