vineri, 6 iulie 2007

EPO, te quiero!

Cu doar o zi inainte de startul in Turul Frantei formatia La Plage a tinut sa-si exprime, intr-un mod propriu, dezacordul fata de numeroasele cazuri de dopaj din ciclism. Francezii si-au intitulat sugestiv noul hit "EPO, te quiero!"

EPO sau eritropoetina este substanta la moda folosita de rutierii care vor sa triseze. Productia suplimentara de celule rosii face ca sportivul in cauza sa devina mult mai rezistent la efortul fizic. Acesta este motivul pentru care Epo (drogul sangelui) este utilizata in special in sporturile de anduranta: ciclism, maraton, triatlon etc.

Anul acesta EPO a mai distrus un mit. Pe cel al lui Bjarne Riis. Rutierul danez a recunoscut ca in perioada 1993-1998 a folosit in mod constant eritropoetina. Riis castigase in 1996 cea mai importanta intrecere din ciclismul mondial, Turul Frantei.

Asadar, sunt metodele antidoping la mare distanta in urma celor care favorizeaza acest flagel? Si mai ales, ce vom afla peste 10 ani despre campionul din 2007 din Marea Bucla?





Anul trecut, La Plage a vandut aproape o jumatate de milion de discuri dupa ce a parodiat in "Coupe de Boule" incidentul de la Campionatul Mondial din Germania, dintre Zinedine Zidane si Marco Materazzi.


3 comentarii:

Dan spunea...

Aia cu Zidane e geniala :))

sfinxu spunea...

Super tare balada cu EPO. As vrea sa vad una pentru telenovela Chivu...

daniel marton spunea...

balada lui chivu... suna bine:). sa vedem, cine ar trebui sa cante? eu ii vad pe cei de la cassa loco:)