marți, 28 august 2007

Remember

In urma cu aproximativ doi ani, in redactia unui cotidian de sport...
...toata lumea era concentrata asupra jucatorilor ce urmau sa apara pe lista selectionerului. Reporterii speciali, cei care se ocupau de fotbalistii de la prima reprezentativa, au inceput sa-si stabileasca strategia: cine va suna pe cine, pentru obisnuitele cuvinte de dinantea unui meci al nationalei. Relatiile jurnalist-fotbalist, create intr-o perioada mai indelungata de timp, au facut ca de pe lista initiala doar cateva nume sa ramana fara acoperire. Printre aceste nume se regasea si Ionel Ganea. Si normal, pentru ca eu eram cel mai nou in acea sectie "Ganezul" mi-a fost repartizat.
Fara sa stau pe ganduri si fara a ma intreba de ce un jucator cu ceva vechime la nationala nu are deja o pereche-jurnalist ma apuc de treaba. Am pus mana pe telefon, dupa ce in prealabil am fost atentionat timid ca jucatorul mai are unele iesiri nervoase.
Formez numarul, telefonul suna...raspunde o voce de barbat. Era Ganea. Nu apuc sa ma prezint bine ca atacantul se si porneste intr-o avalansa de injurii la adresa mea si a tuturor jurnalistilor din lume, nascuti si nenascuti. Ca cine sunt eu de imi permit sa il deranjez, ca de unde am numarul acela... toate acestea cu multe bip-uri. Dupa vreo doua minute, am prins o pauza in care i-am explicat ca nu doresc decat cateva cuvinte despre posibila convocare la nationala. S-a potolit brusc si, de parca discutia de dinainte nu ar fi avut loc mi-a zis sa il sun pe acelasi numar peste o jumatate de ora. Zis si facut.
Formez din nou numarul, telefonul suna. Acelasi Ganea la capatul celalalt al firului. Spun cine sunt insa fotbalistul incepe din nou sa ma trimita la origini, impreuna bineinteles cu tot ziarul meu si cu toata rasa de jurnalisti. Era un deja vu. A urmat o noua pleiada de bip-uri dupa care, la fel ca la primul telefon prind un moment de respiro, spun din nou care imi sunt intentiile iar Ganea se transforma complet. Am stat de vorba nu mai mult de un minut timp in care am pus peste 20 de intrebari, venite in sprijinul vorbelor sale sacadate. Ce a iesit in ziar? Un interviu "pozitiv" cu doar 6 intrebari ale reporterului si cu tot atatea raspunsuri condensate si fluente ale jucatorului...
Despre gestul lui din meciul de la Timisoara? Da, cred ca e ceva grav. La fel de grava mi se pare insa ideea nastrusnica a lui Marian Iancu de a-l apara "pana in panzele albe". Credeti-ma domnule Iancu. Ganea se poate apara si singur! Am vazut cu totii...

Niciun comentariu: