luni, 27 august 2007

Aproape 5

Pentru a ne alinia limbajului de lemn al oamenilor de fotbal din Romania am putea spune ca deocamdata echipele din Liga I sunt la inceput de drum, jucatorii nu si-au intrat inca in ritm iar antrenorii nu au gasit formula ideala. Eu nu cred insa in aceste vorbe. Si tocmai de aceea sunt de parere ca "aproape 5" etape sunt suficiente pentru a vedea cine pentru ce va lupta in aceasta editie de campionat.
Asadar, Dacia Mioveni si U Cluj par echipele cu cele mai mici sanse de a ramane in Liga I si in sezonul urmator. De abia promovate, ambele dau impresia ca nu s-au pregatit suficient atunci cand s-au gandit ca vor lua contact cu primul esalon fotbalistic.

Nu departe de aceste formatii se afla cealalta echipa venita din Liga a II-a, Gloria Buzau avand insa in plus cele 3 puncte obtinute in urma victoriei de pe teren propriu impotriva celor de la Farul Constanta, marinarii figurand de asemenea printre dezamagirile competitiei.

Start lansat si nimic mai mult pentru U Craiova. Simpatia de care se bucura echipa din Banie, in special pentru ca a hotarat sa aduca in prim plan mai multi jucatori tineri, nu i-a folosit la nimic. Dar asa e la Stiinta, e singura formatie care dupa parerea mea ar putea sa retrogradeze dar in acelasi timp sa lupte pentru titlu.

Marius Lacatus se chinuie ingrozitor la Arad insa el este un luptator inascut si de aceea cred ca nu-i displace foarte mult aceasta situatie. UTA nu putea face mari minuni, cel putin deocamdata. Cred ca va fi o echipa ferita de emotiile retrogradarii, in special pentru faptul ca acolo este numarul 7. Chiar daca pe banca.

Otelul, Ceahlaul si Poli Iasi au avut start identic, cu 2 victorii si 3 infrangeri. Sunt echipele care vor stapanii autoritar mijlocul clasamentului. Cu un mic plus, dar incadrati tot aici vor fi cei de la Pandurii si Gloria Bistrita.

Urcam in clasament si gasim, mai repede decat era de prevazut, campioana en titre. Dinamo era vazuta ca avand un avantaj clar in fata celor de la Steaua si Rapid insa nu a fost deloc asa. Multe greseli, joc ineficient si lent, accidentari... cam asta e Dinamo din primele etape.

Poli Timisoara se afla pe locul parca creat pentru ea, 6. Nu cred ca are forta sa intre in lupta pentru titlu insa mai poate urca doua sau poate chiar 3 locuri in clasament.

Steaua mi se pare ca este performera primelor 5 etape, desi echipa din Ghencea a jucat doar 4. De ce? Pentru ca in ciuda problemelor, care nu au fost deloc putine, a reusit sa ramana Steaua. Si aici cred ca e doar meritul lui Hagi.

Unirea Urziceni a adunat deja multe laude. Nu spun ca ma asteptam sa gasesc aceasta echipa pe pozitia a 4-a insa nici nu putem sa uitam ca antrenor este Dan Petrescu iar principal oficial Mihai Stoica. Este o formatie pe care la final o vad in primele 6.

Cei de la CFR Cluj sunt dezamagiti. Eu spun sa fie bucurosi. Felul in care au inceput campionatul a demonstrat inca o data ca astfel de experimente cer timp. Liga I le ofera acest ragaz, Cupa Uefa insa nu.

Rapid este oarecum in postura Stelei: multa agitatie in lot si un antrenor cu un potential bun. Ce au giulestenii in plus? Un patron cu abilitati excelente de organizare... si nu numai!

Faceti loc, faceti loc...Vasluiul e pe primul loc! Nu stiu daca pe stadionul moldovenilor a existat aceasta scandare insa mi-a ramas in minte de pe vremurile cand mergeam mai des pe stadioanele din provincie. E o pozitie obtinuta prin munca. Pare aproape imposibil sa fie mentinuta pana la final insa sunt sigur ca perechea Porumboiu-Munteanu e pusa pe fapte mari.

In rezumat, nu ma asteptam la mai mult de la echipele nou promovate, situatia Craiovei nu e una de plans, Dinamo isi merita locul, Steaua lui Hagi m-a surprins placut iar Vasluiul este un lider meritoriu.

Asteptam insa mai mult de la acest debut de campionat. Mult mai mult. Conflictele s-au ridicat la nivelul asteptarilor, calitatea sportiva a Ligii I a suferit insa teribil. De aceea nota mea pentru aceste etape este "aproape 5". Voi ce spuneti?



2 comentarii:

Irda spunea...

Dar despre Ganea nu comenteaza nimeni nimic? Incidentul a facut prima pagina a ziarelor zilele acestea si a fost subiect de dezbatere si subiect de poante :) pentru televiziuni si posturile de radio. Tu ce zici, Dani? Voi ce ziceti? Cum ati primit acest incident? Unul asteptat?.....

daniel marton spunea...

urmeaza ceva si despre ganea:)