joi, 1 noiembrie 2007

Atacul celor cu obrazul gros si punga mare

Intre o calificare la un turneu final si pregatirile pentru un an electoral, asteptam cu nerabdare sa vad pe cine va mai racola clasa noastra politica din randurile sportivilor. Ceata s-a ridicat complet si intrebarile au disparut in momentul in care Victor Piturca a imbracat haina de erou national, fiind prezentat in media drept "salvatorul", "unicul" si prin alte apelative care i-au facut pe politicieni sa planga de fericire: da, l-au gasit! Piturca e tinta lor!

Cel mai repede s-a miscat PNL-ul, partidul premierului oferindu-i selectionerului premiul "Invincibilul", in cadrul unei conferinte organizate zilele trecute. Nicio referire la posibila simpatie a lui Piturca, insa trebuie amintit momentul neplacut prin care a trecut Anghel Iordanescu, in timpul implicarii sale in politica. Se ajunsese pana acolo incat nu il puteam vedea la televizor pe selectionerul nationalei. Nu cred ca Piturca ar dori sa pateasca acelasi lucru, mai ales acum, cand toate media il ridica in slavi si ii sorb fiecare cuvant, lucru pe care il adora.

Federatia a anuntat ca nu se poate implica in politica dar ca angajatii sai o pot face in nume personal. O aberatie cumplita daca ne gandim la importanta pe care o are acum imaginea lui Victor Piturca. Ganditi-va ce ar insemna daca Mutu ar intra in PSD, Chivu in PD iar Lobont in PNG. Ganditi-va ca meciurile nationalei s-ar juca in plina campanie electorala. Ce am face in cazul acesta? Am filma tribunele?

In lipsa unei legi care sa reglementeze acest aspect, din pacate, trebuie sa ne bazam doar pe inteligenta si instinctul de neutralitate al celor mai sus mentionati. Asa ca, domnilor politicieni, puneti-va pofta-n cui! Echipa nationala nu e pentru voi!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte bun materialul pe care l-ai scris, unul dintre cele mai bune de pe blogul tau. Bravo!

Anonim spunea...

In fata acestui asalt al politicienilor asupra sportului asa as raspunde la primul impuls: "Jos mainile de pe sport, pentru ca si asa nu faceti nimic pentru el, ba mai mult il stricati". Imixitiunea politicul in sport, de maniera asta, este nociva. As fi preferat mai degraba ca premierul sa anunte construirea unui nou stadion, a unui circuit de curse sau cel putin a unui patinoar, sa nu ne cada acoperisul celui din Bucuresti in cap intr-o zi.

daniel marton spunea...

@anonim: merci
@dumy: corect. cu toate ca in aceasta privinta eu nu mai am nicio speranta de la "alesii" nostri