duminică, 25 noiembrie 2007

Calificarea ce ar trebui sa uneasca

E de inteles. Timp de 8 ani s-a format o generatie cu totul noua de "suporteri" care nu au avut in prim plan sintagma "echipa nationala". Acestia sunt cei care cred ca fotbalul a inceput odata cu intrarea in noul mileniu.
Din 2000, romanii nu mai sunt romani. Sunt rapidisti, stelisti, dinamovisti, timisoreni, constanteni, vasluieni, clujeni si orice altceva. Numai romani nu.
Calificarea la Euro 2008 ar trebui sa ne invete, din nou, ce inseamna sentimentul de apartenenta la un neam. Sa ne bucuram cu totii, impreuna, pentru ceva ce e al nostru, al tuturor. Ar trebui sa ne invete ca inainte de a fi "rapidisti, stelisti, dinamovisti, timisoreni, constanteni, vasluieni, clujeni si orice altceva" suntem romani.
In teorie e simplu. Practica insa e cu totul altceva. Eu nu cred ca violentele acestea lasate la voia intamplarii mai au un antidot. Cel putin nu unul care sa aiba efecte imediate. Incompetenta de nedescris a celor care ar trebui sa ia masuri ma face sa cred ca doar trecerea timpului, coroborata cu succesele nationalei, va rasturna situatia in favoarea celor care refuza acum sa mai mearga la stadion.
PS: scarbit de ceea ce se intampla pe stadioane am evitat pe cat posibil sa mai merg in tribune la vreun meci. Televizorul parea solutia ideala. Doar ca acum, fumigenele aruncate de acesti "minunati suporteri" au incetosat ecranul si mi-au rapit placerea de a vedea un meci Steaua-Dinamo.

Niciun comentariu: