joi, 22 noiembrie 2007

Doua regrete. Mici, din fericire

Recunosc. Nu sunt unul dintre cei care tine minte fiecare asezare in teren a echipei favorite din urma cu 30 de ani, nu stiu cine a castigat campionatul Romaniei in 1975 si habar nu am ce masura poarta la pantof Hagi. Daca ma intrebati ceva de genul acesta, tastez www...
La fel, nu stiu de cand Anglia a mai lipsit de la un turneu final. In momentul de fata nici nu mi se mai pare important acest aspect. Conteaza doar ca Albionul nu a primit viza pentru Austria si Elvetia.
De ce s-a ajuns aici? Mi se pare simplu. Englezii au mizat pe un antrenor de mana a treia. Steve McClaren a beneficiat de o conjunctura favorabila in momentul plecarii lui Sven Goran Eriksson, atunci cand oficialii federatiei au dorit un selectioner englez. Steaua l-a scos atunci in evidenta pe fostul tehnician al lui Middlesbrough, unul care a venit la Bucuresti urmat de o armata de ziaristi din Insula, mirati si ei la vremea aceea de alegerea federatiei.
Va fi un turneu final fara Anglia si acest lucru imi starneste un mic regret. Doua de fapt... Primul pentru ca aveam ocazia sa-i batem inca o data si al doilea pentru ca nu voi mai auzi corul suporterilor englezi.
PS: O sa-mi treaca repede. Ai nostri sunt deja acolo!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu daca numai McClaren este vinovat pentru ratarea calificarii. Are si el o parte de vina, mai ales pentru unele ambitii personale, cum ar fi lasarea pe tusa a portarului Robinson, sau uitarea lui Beckham pe banca, sau chiar in afara lotului. Dar, la alegerea lotului, nu prea are ce face. Lucreaza cu jucatori care lupta pentru evitarea retrogradarii. De la Arsenal, lider in Premiership, nu are ce alege, pentru ca tunarii au mai mereu 11 straini in primul 11. De la ManUtd Rooney si Ferdinand, singurii jucatori disponibili, au fost extrem de des accidentati. Chelsea este in cadere libera, Lampard e iesit din forma, iar Terry accidentat. Gerrard e si el pe o panta descendenta. Astfel ca optiunile lui McClaren au fost de la echipe mai modeste ca Middlesbrough, Aston Villa, Tottenham (unde deriva este totala, si de aici au venit cei mai multi convocati).
Anglia trebuie sa-si reconsidere sistemul de intern, altfel, nu doar EURO 2008 il va vedea la televizor. Croatia le-a iesit din nou in cale si in calificarile pentru CM 2010...

daniel marton spunea...

e clar ca jucatorii au partea lor de vina, poate cea mai mare, pentru ca pana la urma ei joaca. doar ca eu sunt convins de faptul ca exista 20 de antrenori, cel putin, care ar fi calificat anglia de pe prima pozitie in grupa aceea.