miercuri, 17 octombrie 2007

Printre castraveti si mamaligi

In momentul in care s-au tras la sorti grupele pentru preliminariile Campionatului European de anul viitor, 3 natiuni s-au dat de 5 ori peste cap si au multumit Cerului pentru norocul avut. Olanda pentru ca a picat cu Romania si Bulgaria, vecinii de la sud pentru ca urmau sa joace impotriva tricolorilor, iar noi... noi pentru ca ii intalneam pe bulgari. Cine avea in fapt dreptul sa se bucure? Doar Olanda, fireste!
Batavii sunt scosi din orice calcule. In mod normal, in aceasta grupa trebuia sa stim, atat noi cat si bulgarii, ca de fapt mai este un singur loc disponibil pentru Euro 2008. Asa a si fost.
Subconstientul balcanic a lucrat insa mult in aceasta perioada. Bulgari, romani, cu totii au ales ca metoda de lupta subminarea adversarului, fara a privi cu mare atentie in ograda propie. Si tocmai din acest motiv un proverb de pe la noi ar caracteriza cel mai bine aceasta confruntare surda: cainele moare de lant si prostul de grija altuia! Sunt convins ca au si bulgarii varianta lor la aceasta zicala. La urma urmei, Dunarea nu este Oceanul Pacific!
Asa ca zic: sa ne mancam noi mamaliga noastra, ba chiar sa mancam si castravetii lor. Recunoasteti, uneori sunt chiar deliciosi! Mai ales acum, ca au gust de euro... de Euro 2008!

Niciun comentariu: