joi, 4 octombrie 2007

Barbatii in negru

Cea mai importanta competitie sportiva din 2007 se apropie de final, Cupa Mondiala de Rugbi din Franta ajungand in faza sferturilor de finala. Nu as putea spune ca a exista vreo surpriza. Mai mult, ceea ce am anticipat s-a si materializat in sensul in care Argentina si Fiji au luat locul intre primele 8 ale lumii unor nationale mult mai mediatizate, Irlanda respectiv Tara Galilor.
Sperantele europenilor la titlul mondial, Anglia si Franta nu au stralucit iar acum sunt nevoite sa stea fata in fata cu cele doua forte din emisfera sudica: Australia si Noua Zeelanda. Sincer, nu le dau nicio sansa, nici campionilor en-titre si nici gazdelor. Din celelalte 4 meciuri ale sferturilor se prevede o semifinala Africa de Sud - Argentina, cu Springboks avand prima sansa.
Rezumand, am putea spune ca in absenta unei straluciri de moment, asa cum a fost prestatia lui Johny Wilkinson de la mondialul trecut, lucrurile au revenit la normal, emisfera sudica dovedindu-si din plin forta. Eu mizez in continuare pe All Blacks, acesti "barbati in negru" ce mi se pare ca sintetizeaza cel mai bine, prin gesturi si comportament, ceea ce ar trebui sa insemne daruirea in sport. Si pentru sport.

Niciun comentariu: