vineri, 5 octombrie 2007

Liniste, va rog: vorbeste Mutu!

In urma cu aproximativ o luna am auzit la radio o idee pe care, la momentul respectiv, nu o agream in totalitate. "Lasati echipele de club, acum nationala e importanta", spunea Radu Banciu, caci despre el este vorba.
Este insa purul adevar. Intr-un moment in care cupele europene ne-au cam intors spatele nu trebuie nicio clipa sa uitam ca avem niste baieti extraordinari care sunt foarte aproape sa aduca fotbalului romanesc o mare bucurie. N-as putea spune ca am fost intotdeauna un adept al planului tactic gandit de Victor Piturca insa nu pot sa nu-i recunosc meritele selectionerului pentru faptul ca suntem la un pas de Euro 2008.
Apoi, am lasat la urma tocmai pentru ca este cel mai important, nationala Romaniei beneficiaza in aceste momente de aportul unui jucator de exceptie, Adrian Mutu. Atacantul Fiorentinei ne face acum sa mancam din nou "fotbal pe paine", asa cum o faceam prin '94. E bine sa ne bazam atat de mult pe un singur jucator? Poate Romania sa invinga Olanda doar cu Mutu? Majoritatea spune ca nu, eu zic ca da. Si o spun cu mana pe inima. E bine ca in aceste momente sa depindem de Mutu! E bine sa il facem sa stie acest lucru! Pentru ca si el, la randul lui, stie ca ne este dator. Iar lui Mutu nu ii place sa ramana dator. L-a rasplatit pe selectioner pentru increderea acordata dupa acele momente dificile iar acum e timpul sa-si intoarca atentia asupra noastra, cei multi, care tremuram de fiecare data cand ii auzim numele. Asa ca va rog, liniste: vorbeste Mutu!

Niciun comentariu: