vineri, 21 decembrie 2007

Poveste fara sfarsit

Arsenal - Milan, in optimile Ligii Campionilor.

Da, asteptam de mult aceasta partida. Am urmarit in ultimii ani cum echipa lui Berlusconi aduna trofee, victorii importante dar mai ales ani. Milanul a trecut de la o echipa experimentata, la una cu o medie de varsta ridicata, apoi foarte ridicata pentru ca in cele din urma sa fie catalogat drept o formatie de veterani.

Acesti "bunici" ai Milanului parca ne invata insa in fiecare sezon ca atasamentul fata de sport te rasplateste chiar si la o varsta la care altii au schimbat deja 2-3 echipe, din postura de antrenor. Maldini, Seedorf si Inzaghi vor avea acum in fata o echipa la fel de frumoasa, aflata insa la polul opus, din punctul de vedere al varstei.

Trupa de pustani formata de Arsene Wenger impresioneaza prin maturitate dar mai ales prin continuitate, atribute rare la fotbalisti ce inca mai pot juca in nationalele de juniori. Imi place ideea pe care se bazeaza Arsenal insa parca as vrea ca povestea Milanului sa nu se termine niciodata.

Cine va merge mai departe? Greu de spus. Intre tinerete si experienta, as merge inca o data pe mana Milanului, formatie care beneficiaza de aportul lui Kaka, tanarul brazilian care la englezi ar trece drept veteran. Un singur lucru stiu cu siguranta: pe Emirates si pe San Siro se va canta indiferent de varsta!

Niciun comentariu: