sâmbătă, 8 decembrie 2007

My name is Money

Avem parte de inca un meci "al secolului". Al catelea? Nu le mai tin sirul. Conteaza doar faptul ca boxul profesionist ne va oferi inca o partida cu adevarat importanta.
Floyd Mayweather (Vreme de mai) si Ricky Hatton (Palarie de ton) sunt neinvinsi. Cu o singura remarca: daca despre adversarii englezului nu prea am auzit, americanul se poate spune ca a rapus nume cu adevarat mari.
Am insa senzatia unui deja-vu, din anumite puncte de vedere. Ca si inaintea confruntarii cu Oscar de la Hoya, materialele (excelente documentare pe sport.ro) cu "Vreme de mai" parca te indeamna sa tii cu adversarul, indiferent care ar fi acesta. "Palarie de ton" a incercat sa speculeze acest lucru si a spus ca meciul cu "Vreme de mai" ii aduce aminte de Rocky. De filmul Rocky as spune eu, pentru ca asa impactul emotional, prin memoria vizuala, e mai mare.
Nu mai e un secret pentru nimeni ca boxul este o industrie, in ale promovarii, la fel de mare ca si fotbalul nostru. Nu are o expunere pe o perioada atat de intinsa, pe parcursul unui an, insa in momentele cu adevarat importante ambalajul ce imbraca un astfel de meci este impresionant. Se vor lupta asadar nu "Vreme de mai" cu "Palarie de ton" ci raul cu bunul, ingamfatul contra celui cu bun simt etc. O sa vedem insa, foarte curand, daca mitul lui Rocky nu este o palarie prea mare pentru... "Palarie de ton".
Update - Rocky is just a movie!

Un comentariu:

Dan spunea...

Palaria a fost mult prea mare pentru Hatton. Doar cu entuziasmul si agresivitatea nu devii campion mondial. Trebuie sa fii si tehnic. Hatton a aratat ca e doar un bataus de strada, nu un boxer adevarat.