miercuri, 27 iunie 2007

Invingatorul

Putini fotbalisti au reusit in ultima vreme sa dea viata cliseului "tine echipa in spate". Ronaldinho, Kaka sau Cristiano Ronaldo par de cele mai multe ori rupti de realitate daca locotenentii Deco, Gatuso sau Paul Scholes nu se ridica la nivelul lor obisnuit. Poate doar Gerrard, la Liverpool, se mai poate lauda ca are un entuziasm si o forta de lupta cat pentru 3 echipe.

Cu Henry insa este altceva. Aruncat practic de Juventus, francezul s-a regasit perfect in planurile celor de la Arsenal, acolo unde timp de 8 ani (!) a fost numarul 1. Si mai mult decat atat. Intr-o perioada in care vedetele se pliaza spiritului echipei, Henry a facut nota discordanta. El a fost cel care a dat tonul!

30 de mii de fani ai Barcelonei au venit in tribunele de pe Nou Camp la prezentarea lui Henry. Nu e o coincidenta faptul ca doar Maradona a strans mai multi suporteri in momentul sosirii la Napoli. Nu Ronaldinho. Nu Kaka. Nu Cristiano Ronaldo. Ci acest francez care "poate sa tina o echipa in spate"! Si fanii catalani, buni cunoscatori ai fenomenului, au vazut imediat acest lucru.

Niciun comentariu: